• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yitiksöz 18 (Ağustos-Eylül 2023) Üzerine

Yitiksöz 18 (Ağustos-Eylül 2023) Üzerine
Yitiksöz, on sekizinci sayısıyla okurunu selamlıyor.

Genel Yayın Yönetmeni Sayın Duran Boz, “Tefekkür Mekânı Olarak Dergi” adlı editör yazısında düşüncenin boy vermesinde dergilerin yerini şöyle anlatıyor:  

“On sekizinci sayımızla yeniden merhaba. 

Yitiksöz kararlı yürüyüşüne devam ediyor. Şiirler, öyküler, söyleşiler ve yazılarla… Mübarek kurban bayramını yeni idrak ettik; büyük ve kurucu bir millet olmanın ancak “büyük bir kalp” taşımakla mümkün olduğunu da… Ve gönülden gönüle kurulan köprülerin hiçbir engel tanımadığını da… Her sayımıza yeni isimler katılmaya devam ediyor. 

Yaşadığımız dünyaya “bir dağ havası” tazeliği taşıyan şair ve yazar Ali Göçer bu sayımızın konuğu. Dağ ve dergi, iki tefekkür mekânı olarak bir araya geliyor böylece. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha güzel sayılarda buluşmak umuduyla…” 

Yitiksöz-18’e şiirleriyle Ali Göçer, Cahit Koytak, Nurettin Durman, İbrahim Gökburun, Ali Sali, Mustafa Gök, Şakir Kurtulmuş, Cahit Küçük, Âdem Turan,  Yasin Mortaş, Ekrem Elmas,  Hacı Ahmet Sevgili, Mustafa Gök, Derya Kurtoğlu, Hüseyin Ümit Yavuz, Yasemin Kelkit, Mehmet Özer ve  Ömer İzci katkıda bulunuyor. Ali Sali “Nefes” adlı şiiriyle nefes alıp vermenin ince duyarlılığını dile getiriyor.

Devamı: https://www.insaniyet.net/yitiksoz-18-agustos-eylul-2023-uzerine/

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim